Friday, November 06, 2009

πρόσω ολοταχώς για το σκότωμα.

αυτή τη στιγμή που διαβάζετε τη λογοτεχνία μου, εγώ εναγωνίως περιμένω τις 9:00 το πρωί της Κυριακής, την ώρα που θα ξεκινήσει ο Μαραθώνιος της Αθήνας. Είμαι κλεισμένος στο δωμάτιό μου στο ξενοδοχείο με τα πόδια ψηλά στον τοίχο για να ξεκουράζονται και να κυλήσει το λεμφαδενικό υγρό, αλλά το υγρό του άγχους με κατακλύζει. Ο χειρότερός μου εχθρός. Όλοι οι μυς μου έτοιμοι, οι σύνδεσμοι κρατάνε καλά, η καρδιά μου μια εβδομάδα τώρα ξεκουράζεται, κτυπάει σε ρυθμό μαραθωνίου. 42 χιλιόμετρα. Τίποτα. Το έκανα και πέρυσι. Εύκολο. Όλα μου φωνάζουν να ηρεμήσω. Αλλά το άγχος εκεί, 5 κτύπους πιο δυνατά η καρδιά μου από το συνηθισμένο μου. Δεν είμαι στους 45 χτύπους ανά λεπτό, είμαι στους 50. Αναπνέω από τη μύτη. Το οξυγόνο καθώς μετατρέπεται σε διοξέιδιο με ηρεμεί για λίγο. Εκπνέω και ζαλίζομαι γλυκά. Λιγότερο τώρα το άγχος. Την ευχή σας να το κρατήσω χαμηλά, για ακόμα 40 ώρες. Την ευχή σας.
Για όλους μας τους μπλοκοφίλους θα τρέξω. Για να γεννήσω κι άλλες ιδέες, να γράψω κι άλλες μικρομαλακίες να έχουμε να συζητάμε.
Την ευχή σας. Εγώ είμαι ήδη πρόσω ολοταχώς για το σκότωμα του εφιάλτη.
Θα σας γράψω και την ιστορία που θα γεννήσω καθώς θα τρέχω Κυριακή πρωί. 42 χιλιόμετρα, Μαραθώνας - Αθήνα.
Την ευχή σας.

4 comments:

annanas said...

καλή επιτυχία! :)

Anonymous said...

kali epitixia xristo!!! se zilevo pou den tha eimai fetos eki!!!
(dromeas)

tsiailisworld said...

ευχαριστώ φίλοι μου, τα πήγα αρκετά καλά, έκανα μισή ώρα ατομικό ρεκόρ! Πέρυσι έκανα στον ίδιο μαραθώνιο 4 ώρες και δεκαπέντε λεπτά, φέτος έκανα 3 ώρες και σαρανταπέντε λεπτά. Τζάμπα το άγχος! και έφαγα και όλα τα νερά στη μισή διαδρομή! Να φανταστείτε έτρεξα το μισό μαραθώνιο με αδιάβροχο! Πω πω τι μαραθώνιος! Πόσο ανήφορο ρε παιδί μου! Του χρόνου για προετοιμασία θα πρέπει να κάνω ανήφορα για τρεις μήνες! Δίκαιο είχες φίλε Κώστα (δρομέα) που μας έπαιρνες για ανήφορα στο Σταυροβούνι! Πολύ δίκαιο, κι ας έφαγες μουρμούρα!

Anonymous said...

file mou se katalaveno,se niotho kai xerome pou termatises allo ena marathonio (kai malista me misi ora atomiko rekor) ida ta apotelesmata apo to site tis diorganosis ligo meta pou termatisate!!! sixaritiria..
(dromeas)

Follow me fb