Thursday, May 07, 2009


ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

Η πρόσφατα συσταθείσα ομάδα "Mediterranean Writers" πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαίου ένα writers' retreat στο Ξενοδοχείο "Ρόδον" στο υπέροχο χωριό-θέρετρο "Αγρός" στην οροσειρά του Τροόδους στην Κύπρο. Μετά από συντονισμένες προσπάθεις μαζευτήκαμε 12 επίδοξοι συγγραφείς και ένας συντονιστής-διδάκτορας, ο οποίος βεβαίως μας έδωσε συγγραφικές ασκήσεις και προκλήσεις. Ομολογώ ότι οι οι ιδέες του κυρίου Tompson ήταν πρωτότυπες και διέγειραν τη φαντασία μας, κατά τα ξημερώματα που με βρήκαν να δουλεύω στον υπολογιστή μανιωδώς για να προλάβω γυμναστήριο, πρόγευμα και νέα συνάντηση ξανά στις δέκα το πρωί.
Όλοι οι συγγραφείς δημιούργησαν στην αγγλική γλώσσα λόγω των διαφόρων εθνοτήτων που παρευρέθησαν και καθώς ο συντονιστής κατάγεται από τις ΗΠΑ.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν πεζογραφήματα και ποίηση σε ψηλό επίπεδο -σύμφωνα πάντα με το συντονιστή-
Βεβαίως δεν έλειψε και η εκδρομούλα στην Κακοπετριά, η οποία σας διαβεβαιώ κάθε άλλο από "κακή πέτρα" έχει, με τα τρεχούμενα νερά και το γραφικό τοπίο.
Στο τέλος (απόγευμα Κυριακής) οι παρευρισκόμενοι διάβασαν δική τους δουλειά που παρήξαν στο παρόν retreat, ή και αποσπάσματα από προηγούμενες τους δουλειές.

Το επόμενο διήμερο θα διεξαχθεί τέλος Σεπτεμβρίου. Θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. (Τη δική μου δεν την παραχωρώ, πάντως)

Τη φωτογραφία την έβγαλα εγώ, γι αυτό μη με ψάχνετε εκεί μέσα.

1 comment:

quartier libre said...

@
τι όμορφα ! ζήλεψα...

Follow me fb